Geneeskunde van het volk - Staf Hendrickx

Boekvoorstelling "Dit slik ik niet meer"
  • wo 20 nov ’24
    19:00 uur
    stafhenderickx@telenet.be
    Kleine zaal
    Niet verkoopbaar

· Staf Henderickx heeft decennialange ervaring als huisarts en schreef veelgelezen boeken over de ziektes van de moderne samenleving
· Een ophefmakend pioniersboek dat het sluipende gevaar van ultrabewerkte voeding blootlegt
· Talloze tips & tricks maken je wegwijs in de voedingsjungle

Als een van de eerste Belgen luidde huisarts Staf Hendrickx de klokken over de bedreiging van zware metalen voor onze volksgezondheid. Tegenwoordig verdiept hij zich in een nieuwe, maar net zo verborgen bedreiging van de moderne samenleving: ultrabewerkte voeding.
Veel meer dan alleen een opsomming van de gezondheidsrisico’s, brengt dit boek het volledige plaatje in beeld: de geschiedenis van hoe ons natuurlijke voedingspatroon steeds meer verdween, de psychologische en sociale invloeden die ons aansporen steeds meer ultrabewerkte voeding te consumeren, de impact op onze hersenen en onze emoties… Maar ook de dubieuze praktijken van een handjevol grote ‘voedseldealers’ en hun uitgekiende arsenaal van artificiële ingrediënten, valse labels en onleesbare etiketten worden uitvoerig onthuld.
Tegelijkertijd krijg je als lezer tools aangereikt om je eetgewoonten in de praktijk te veranderen, zonder je volledige levensstijl te moeten omgooien.
Het is een krachtige oproep tot actie voor iedereen die zich bekommert om zijn eigen gezondheid, die van zijn dierbaren en de toekomst van onze planeet.

Staf Henderickx is al vierenveertig jaar actief als huisarts, waarvan drieënveertig jaar in de Lommelse Groepspraktijk Geneeskunde voor het Volk. 
Sinds het begin van zijn carrière luistert Henderickx nauwlettend naar de hartslag van de maatschappij, en deelt de daaruit voortvloeiende kennis en ervaring met het grote publiek. 
Onder andere in veelgelezen boeken over de impact van zware metalen in de Noorder Kempen, over seksualiteit, over werkstress, en nu ook over de ultrabewerkte voeding die ons ziek maakt.